Відкрити цю тему мене спонукала моя ситуація ,з якої ніхто не може знайти вихід. Вже більше року мене турбує постійний біль у шиї,періодично трапляються дуже вираженні болі і вони завжди супроводжуються значним обмеженням рухів .В народу кажуть-клинить шию Оце воно і є. Зробив ренген минулоїх осені-написали :хондроз 11 степені, випрямлений шийний лордоз,зниження висоти в сегментах С4-С5-С6-С7 на 1/2.Пройшов 20 сеансів масажу, електрофорез, лазер ,ультразвук,стало краще. Проте останніх кілька місяців німіють пальці правої руки.Травматолог з нашої лікарні порадив зробити МРТ. Поїхав я у Рівне і зробив МРТ шиї.Ось заключення :Мр ознаки дегенеративно-дистрофічного захворювання шийного відділу,хондрозу, унко-вертебрального артрозу переважно у С5-С6 С6-С7 сегментах.Вистояння міжхребцевих дисків у просвіт каналу на вказаних рінях центрально на 2.0 мм та 2.8 мм відповідно.Спинний мозок центрований, МР сигнал не змінений. Мякі тканини без особливоостей.Травматолог сказав ,що біди в мене не бачить,бо від хондрозу як він каже ще ніхто не вмер. І порадив мені знову масаж, електрофорез, лазер ,ультразвук,каже в санаторій. Побував в Березовому Гаї/Хмільник/покращало значно десь місяців на 2 .Потім все повернулось.Поїхав у Рівне,консультувався у неврологів обласної лікарні та приватно.Порадили зробити ренген на шию ,де знайшли нестабідльність позвонків 5,6,7.А чому нестабільності не побачили на МРТ? То неврологи кажуть що мої проблеми від цієї нестабільності.Радять знову той самий масаж і вправи.Може ще є якійсь більш дієві методи лікування? І ця нестабільність-вона взагалі лікується?
Комментарии
В Рівне, діагностику шийного відділу ліпше всього проходити у Вітаком, там і обладнання сучасне і діагности з великим досвідом, спробуйте там, вони повинні конкретно сказати що з вами таке, і як це лікувати - https://vitacomrivne.com/mrt-shiinogo-viddilu/