Привет, незнакомец!

Похоже, вы здесь новенький. Чтобы принять участие, нажмите одну из кнопок ниже!

МЕТОДИКИ

Чи замінять апаратні процедури біологічну терапію

Власне питання стоїть в заголовку. В мене досить активний псоріаз з запаленням в плечовому суглобі, ревматолог рекоамендує біологічну терапію. Я ж вагаюсь, через наявність побічних дій та ціна відлякує. Чи можна справитись з проблемою уникаючи біологічної терапії. Не знаю я поступити.

Комментарии

  • Так, це може. Тільки апарати мають бути якісні, вибирайте Єворопейську якість BTL. І лікування має бути на 2-3 процедури, а більше ніж три курси по 10 днів. Тоді можна очікувати результат.

  • Лікування біологічними засобами справді дієве, я приймав більше року, було все добре. Але з життєві обставини склались так, що я не зміг собі більше дозволити цю розкіш. До біологічної приймав метотрексат, але результат був так собі. Після відміни біологічного лікування знову перейшов на метотрексат. Результат не дуже втішав, тому я почав шукати альтернативу. Гормон відкинули одразу, але на нестероїдах був постійно. Товариш мого товариша порадив підключити фізіотерапію, але не таку класичну як раніше нам приписували, а таку що впливає на імунітет з одного боку і зменшує запалення з іншого боку. Втрачать мені було нічого, я і погодився. Спочатку віри було небагато. Але трохи зайшов за половину курсу в 10 днів відмовився від нестероїдних. Ранкова скутість зменшилась, спочатку пройшов біль в плечах а потім і в попереку. Що цікаво, і висипка псоріазу почала проходити. Почуваюс себе так як підчас прийому біологічної терапії. Одразу пішла аналогія. Але якщо підраховувати гроші, то курсь лікування 1 раз на 3-6-12 місяців, а біологічну приймати щомісячно плюс побічні прояви. Висновок зробив на користь фізіотерапії. Результат отримав, тому можу сказати що зарадити хворобі без біологічної терапії можна. Але потрібно щоб правильно було підібране лікування, має бути вірна комбінація апаратів, час дії та протоколитта схеми. Особливо це стосується мікрохвильової терапії, лазерів, електротерапії. Тому звертатись потрібно туди, де автоімунні хвороби.

  • Я зробив для себе висновок що може. Тому що до апаратного лікування попри прийом метотрексату активність РА зберігалась, лікар збиралась мене переводити на біологічну терапію, але перед тим якраз проходив курс лікування ось таким апаратом. Спочатку було без змін, але через 3 тижні після лікування активність хвороби почала зменшуватись, і зараз без біологічної стала на межі між низькою та помірною. Тому зважаючи на вартість лікування ми з біологічною пригальмували. Як буде далі розповім, кому буде цікаво.

  • В мене також. Пропонували, вже майже ризикнув, потім передумав. Вирішив дати собі іще один шанс. В мене центральна форма, довго думали що грижі і остеохондроз, виявилось що ні, ревматолог поставила невтішний діагноз. Боліли та скувало шию та поперек, пепер додались плечі. Приймаю ібупрофен щодня. Потім в плечі бурсит виявився, лікар зробила укол, стало добре, потім пішов на лазер, зараз покращення. Така моя історія, не знаю як буде далі, але поки що непогано себе почуваю, скутість майже пройшла, руку піднімаю повністю.

  • Отличный вопрос, но пока ответа нет.

Войдите или Зарегистрируйтесь чтобы комментировать.