Привет, незнакомец!

Похоже, вы здесь новенький. Чтобы принять участие, нажмите одну из кнопок ниже!

МЕТОДИКИ

Ультразвукове обстеження суглобів

Доля привела мене в Хмельницьку медпрактику здоров'я. На початку війни почали боліти коліна, мабуть через навантаження. В медпрактиці здоровя побачила те, що завжди хотіла побачити в такого класу центрах. Лікар підчас консультації робить УЗД суглобів. Зовні і раніше лікарі дивились, казали чого прийшла, в тебе все добре. Інша справа коли лікар може подитивитись той суглоба зсередини в рамках одного обстеження не посилаючи на рентгени, проте рентген робила, там все нормально. На УЗД виявилось запалення та залишки травми, того і боліло. Виявляється, на УЗД все добре видно, звісно, коли побачити, то й одразу зреагували. Отримала адекватні рекомендації щодо подальшого лікування. Тепер знатиму, куди звертатись.

Комментарии

  • Тільки ультразвуку суглобів можна вже сказати що з суглобом є. Мені так поставили одразу правильний діагноз. Мені подобається, недорого і інформативно.

  • @Veronika написал:
    Зараз метод дуже вдало розвивається. До, речі, в клініці УЗД суглобів в 3 рази дешевше ніж у Львові. Я там вперше зробила УЗД, але мені дали заключення і відправили. Ніхто особливо не давав пояснень, тим більше що робити далі з тим що знайдено. Ну, знайшли запалення, тендинопатію, латеропозицію наколінника і далі що? Шукаю лікарів десь окремо, які потім просять іще обстежень в тому числі і УЗД, ті Львівські не "підходять" Бажання "забити на лікування". Так власне спочатку і зробила, поки біль не посилювався, поступово звісно. В медпрактику пішла, без особливого ентузіазму, бо вже впала духом, але коли лікарка спочатку подивилась, все описала, прокоментувала, пояснила, направила на обстеження лабораторне, через 3 дні отримала повний діагноз і так як слід пролікувала. Не дивно, що при такому підході отрмала ефект, без чудес, просто якісна робота. Це правильно. Така праця мені сподобалась. І УЗД прекрасний метод, мені інше і непотрібно було. Слава Богу, все закінчилось гарно для мене.`

    Так, насправді в багатьох випадках достатньо ультразвуку, особливо коли до цього був ультразвук, і потрібно оцінити ефективність лікування через певний період часу. Це незамінний метод, і зовсім недорогий і нешкідливий.

  • Добре що є таке місце, де роблять одразу і УЗД суглобів і інших ділянок тіла. Стикалась з ситуацією, коли живіт треба ставати в чергу до одного лікаря, на суглоби до другого. Поки все переробила, хвороба задавнилась.

  • Та ви що, як це класно, що попала в клініку. Ходила бо посилала повсюди, ставили різні діагнози, від різного лікували результату не було, хотіла вже змиритись з тим болем в коліні, кожне МРТ пише різне. Зробила операцію, якої мені не треба було робити, бо в мене не меніски, а ревматоїдний артрит. Добре, що попала спочатку на уЗД суглобів саме до лікаря ревматолога, яка дивилась не тільки один суглоба, а і пару колін, а потім ще зробили УЗД рук, плечей, тащобєдрєних суглобів, знайшла всюди одне і теж, зробила аналізи і опля, там показало ревматоїдний. Вже почала лікування, ліки продовжую, процедури вже закінчила 10 днів робити, слава Богу іде покращення, якого вже довго не було. Ось як важливо не просто обстежувати одне місце де болить, а дивитись на проблему ширше потрібно, так як в клініці ревматолог, і УЗД робить і по ходу спитає що треба і в решті решт діагноз поставила.

  • Так, можна і ступні дивитись. Мені шпори діагностували за допомогою УЗД, також сухожилки та звязки добре видно. Незамінна діагностика.

  • Та все можна обстежувати за допомогою УЗД, навіть шлунок дивляться. Що стосується суглобів, то УЗД незамінне, недорого і інформативно.

  • Сколько УЗИ стоит,подскажите пожалуйста. Насколько информативен метод?

  • @Veronika написал:
    Чим добре УЗД, то динаміку видно. Мене цікавить раз на рік хоча б подивитись, наскільки стерся (чи не стерся хрящ). Нічого так точо не заміряє як УЗД,

    Cогласен. Мне тоже в УЗИ нравится, что можно сравнить состояние сустава через год или два например.

  • Я хворію суглобами, але УЗД мені не робили. ЛІкар що мене лікує не рекомендувала мені зробити, але я маю бажання дізнатись,що там у мене з суглобами.

  • @Nastyaaaaa написал:
    Я теж була на УЗД у Тамари Віталіївни, дуже уважний лікар. Рекомендую!

    Вона дивиться на УЗД та прописує лікування? На сайті написано, що вона є ревматолог?

  • УЗД дає можливість побачити, як хвороба розвивається. Спочатку хрупотіли коліна, особливих змін не було, далі почали сильно боліти, деформували, на УЗД одназу показало сильне запалення. Потім пролікувалась, запалення на УЗД зникло, хоча біль іще тримався, але я вже знала, що саме гірше позаду. Зараз постійно спостерігаюсь і роблю УЗД раз на півроку.

  • Да, УЗИ суставов это хорошо. Информативно и недорого.

  • Идеальный способ отслеживать динамику болезни, особенно если болезнь хроническая.

  • Чим добре УЗД, то динаміку видно. Мене цікавить раз на рік хоча б подивитись, наскільки стерся (чи не стерся хрящ). Нічого так точо не заміряє як УЗД,

  • IdaIda

    Да, хорошая клиника. Мне тоже в свое время помогли. Даже на некоторое время забыла о проблеме, теперь потрепалась немного, вижу надо уже подлечиться. Там все также как раньше? Тамара Витальевна работает?

  • Мені і шпору діагностували за допомогою ультразвука. А сусіду бурсит в плечовому суглобі.

  • Особливо якщо порівняти ціну 300 - 400 гривень за пару суголобів проти 1500-2000 за один суглоб за МРТ. Не враховуючи шкоди на організм. УЗД зовсім не шкодить.

  • Я теж була на УЗД у Тамари Віталіївни, дуже уважний лікар. Рекомендую!

  • Не лише коліна, на УЗД добре ступні дивитись. Там помітила лікар старий розрив звязки після травми, я його не лікувала, це і спричинило розвиток артрозу. Якби вчасно було зроблено обстеження, зараз би не мала тих проблем. 15 років тому чомусь УЗД суглобів не робили. Ніхто мене на жаль не направляв.

  • Да, класно. Я теж довго з набряклим коліном ходила, боліло час від часу, поки Тамара Віталіївна не зробила УЗД і не діагностувала кисту меніска в результаті пошкодження. Зараз все добре. Хороший метод, головне недорого.

  • Зараз метод дуже вдало розвивається. До, речі, в клініці УЗД суглобів в 3 рази дешевше ніж у Львові. Я там вперше зробила УЗД, але мені дали заключення і відправили. Ніхто особливо не давав пояснень, тим більше що робити далі з тим що знайдено. Ну, знайшли запалення, тендинопатію, латеропозицію наколінника і далі що? Шукаю лікарів десь окремо, які потім просять іще обстежень в тому числі і УЗД, ті Львівські не "підходять" Бажання "забити на лікування". Так власне спочатку і зробила, поки біль не посилювався, поступово звісно. В медпрактику пішла, без особливого ентузіазму, бо вже впала духом, але коли лікарка спочатку подивилась, все описала, прокоментувала, пояснила, направила на обстеження лабораторне, через 3 дні отримала повний діагноз і так як слід пролікувала. Не дивно, що при такому підході отрмала ефект, без чудес, просто якісна робота. Це правильно. Така праця мені сподобалась. І УЗД прекрасний метод, мені інше і непотрібно було. Слава Богу, все закінчилось гарно для мене.`

  • Так, згідна з Вашими коментарями. Дуже зручно коли лікар якісно оглядає одразу під час консультації. Тамара Віталіївна чудовий лікар, дуже багато хороших відгуків про її роботу.

  • Та я теж не зовсім Хмельничанка, але ближче за Київ мешкаю. Не знала, що в клініці така широка географія. Я з Хмельницького району. Але була в Рівному і в нас в районі. Згодна з вами, що так далеко не всюди, тому і оцінила.

  • Віка! Я пацієнт зі стажем. У ТВ лікуюсь вже 5-й рік. Кожних півроку приїжджаю , киянин. Вам, Хмельничанам, круто повезло з таким лікарем і устаткуванням. Так далеко не всюди

Войдите или Зарегистрируйтесь чтобы комментировать.