Похоже, вы здесь новенький. Чтобы принять участие, нажмите одну из кнопок ниже!
Після сильного падіння напухло коліно, пройшов лікування 14 днів, але коліно до кінця не розгинається, в інтернеті не знайшов нормальної інформації. Можливо, в знайомих був схожий випадок.
Комментарии
В мене при подагрі набрякало колінно, червоне як куля і гаряче було.
Несколько лет назад у меня сильно воспалилось колено, поставили диагноз реактивный артрит. Попал к хорошему ревматологу пролечился как следует сейчас больше не беспокоит. По началу что только знакомые мне не ставили, от ревматизма до подагры, лекарства пил кто что скажет, помогало временно. Еффективними оказались антибиотики и физиотерапия. Я это к чему, напухшее колено это следствие, а причины оооочень разные.
Не могу похвастаться здоровьем. Но такого еще не было. Распухло колено. Болит не очень, но большое стало. Что делать. Подскажите мои действия? К какому врачу обратиться.
Напухати коліно може при пошкодженні меніска. В мене таке було, хоча лікарка питала чи була травма, травми як такої я не памятаю, тільки періоди коли натруджувала ноги. Може тоді і пошкодилось. Зробити УЗД потрібно, щоб точно встановити
Моя особиста думка, що якщо вже напухає якийсь суглоб то це не просто так, я іще розумію якщо була травма, а коли не було? То що це значить, значить що вам потрібен лікар для встановлення причини. Просто зняти біль це не вихід. Я теж раніше помилялась, думала що достатньо біль зняти. Ідіть до ревматолога, нехай встановить що з вами.
Якщо не було травми, то набрякле коліно то тривожний знак. Хвороба Бєхтєрєва може так починатись. Тут може спочатку поперек боліти, а бо і шия, а може з коліна починатись. Тому не мастіть і гладте коліна, а одразу обстежуватись.
Очень даже может быть такое дело при подагре. У меня как обострялось такие же анализы были, только отекало не колено, а большой палец. А подагре без разницы. Обратитесь в клинике к ревматологу, Тамара Витальевна мне помогла.
Я не падав і не вдаряв коліно. Але спухало дуже сильно. При подагрі дуже сильно може пухнути, до туалету ледве доходив.
Син вдарився на тренуванні з футболу, теж був набряк коліна. Ми не чекали, поки пройде, відразу зробили КТ в Києві в Медікомі, бо травма могла бути серйозною. У нашому випадку обійшлося без розриву меніска, але зі спорту син випав на декілька місяців.
В мене теж таке коліно було, і не раз, до того як почав лікувати подагру. Скільки біди на одні коліна.
Кстати, давно хотел спросить. Мне выставили диагноз артроз, но колено периодически вспухает. Анализы делал, хорошие. У моего товарища тоже артроз, также болят суставы, но у него никогда не вспухает. Может быть такое при артрозе?
Падіння і напухло коліно це важливо, але може бути що поряд не є внаслідок. Подумайте і про інші причини набряку. В мене подагра, теж сильно набрякало коліно.
При артрозі, особливо після доброго навантаження може набрякати коліно. Памятаю, саме таке було в мене. Тому, лікування лікуванням, а навантаження потрібно зменшувати, це для тих в кого артроз. Але лікуватись також треба.
При псоріазі може напухати. В мене більше плече зараз, але раніше спухали і коліна.
Раньше напухало колено, теперь палец на стопе. У меня подагра, помните, что и с коленом может быть подагра.
Памятайте, що напухати коліно може і при подагрі, я теж не знав, що маю таке щастя, боліла ступня, потім вже через певний час теж напухло коліно, зробив аналізи на подагру, і виявилось що я щасливий володар.
А чого там шукати, як була травма, то можливо і звязку порвали. Подивитись потрібно що саме, в коліні багато чого є. В мене колись меніск так порвався і звязка, може і перелом бути. Ви зробіть знімок та УЗД коліна. МРТ також можна зробити. Але робіть швидко, швидше почнете лікувати, швидше одужаєте.
В мене також без травми напухало коліно. Я таки попала до Тамари Віталіївни, вона мене оглянула, зробила УЗД і визначила пошкодження меніска. Де я його могла пошкодити не знаю, можливо при нагрузці. Зараз вже проблему з меніском вирішила, але таке буває при артрозі, меніски самі по собі робляться слабкими і руйнуються. Тому важливо лікувати артроз, щоб потім не мати таких наслідків.
У меня тоже время от времени напухало колено, без какой либо травмы. Просто напухало на обострение и все. Болело очень. Но это в прошлом, после того как я систематически прохожу в клинике курсы лечения по артрозу все прошло, редко ноет на погоду и после хорошей нагрузки. Напухать колено может и без травмы. А у соседа напухает из-за подагры, тоже подарочек.
Я Вам щиро раджу зверну до Кононенко Тамари Віталіівни. Сюди в Медпрактику здоров’я . Вона, крім того, що ревматолог чудовий, сама дивиться суглоби на УЗД. Вона має ще декілька суперових апаратів фізіотерапії . Це лазер ВІЛТ( не сплутайте із звичайним, що в кожному фізкабінеті), електро терапія, самий який не є сучасний ультразвук. Це практично комп’ютерні системи. Топова штука в світі. За декілька днів вже нічого не болить. А потім власне лікується сам процес. Із власного досвіду
Спасибо огромное за рекомендацию. Это же недалеко. Сегодня получил результаты анализов, оказались почти все положительные. Ужас, но теперь я знаю, что со мной. Думаю, что теперь будет легче, сегодня на 15.30 иду к врачу с анализами. Очень надеюсь на полное излечение.
Где меня только небыло. Сначала я поехал в Хмельник, там стало немного легче, но после окончания лечения через десять дней все вернулось на прежнее место.
Далее, мне порекомендовали в Черновцы, там есть крутая клиника Ангельхольм, сказали, что у меня проблема с мениском, предложили операцию, я отказался. Это меня удивило, поскольку я никогда не травмировался. Сделали укол гиалуроновой кислоты в сустав, от него мне только хуже стало. Через неделю начал болеть голеностоп. Тогда я обратился в клинику у нас в Хмельницком, к Тамаре Витальевне, она первая меня обследовала, по ходу нашли кое-какую инфекцию, антибиотики я уже принял, довольно долго, противовоспалительные уже пять дней как отменил. Сейчас боли нет, только хруст остался, сустав берегу, особенно не нагружаю. Через месяц сказала показаться. Ну, вот так.
Вижу, что само по себе не пройдет, нуждаюсь в помощи врача.
А что вы принимаете? Где вы лечитесь
Да, у меня то же самое. Колено распухло, сильное воспаление в крови. Мне поставили диагноз реактивный артрит, подагру исключили, сейчас прохожу лечение, сустав уже уменьшился в объеме в два раза, болит намного меньше.
У меня нашли инфекцию, которая и стала причиной артрита.
У меня десять дней назад очень сильно отекло колено, никто не может сказать причину, травмы не было. Сдал ревмопробы, высокие СОЕ, С-реактивный белок 25 при норме до 5, остальные анализы вроде бы в норме. Мочевая кислота тоже. Что это может быть, помогают только обезбаливающие, и то только в день приема. Что мне делать, подскажите, возможно у кого то похожая пробелма была, как вы с ней справились. Мне никто ничего толком не говорит, буду рад любой информации.
У моего сына после падения был надрыв крестообразной связки, долго не могли понять, что случилось, пока не сделали МРТ.
Так, я теж падав. Спочатку прикладав лід, трохи стало легше. Потім пішов зробив МРТ, виявилось що розірвав меніск, та частково хрестоподібну звязку. Мусив зробити операцію. Теж коліно було напухше, і після операції іще довго не проходило, пройшов курс післяопераційної реабілітації, лише після цього почало проходити. Може у вас не те саме, але треба було б обстежитись, може хоча б УЗД коліна зробити.